fbpx

זה הזמן לתוכנית עבודה למיתוג מעסיק

רז מצנע

תוכן עניינים

הזמן הזה בשנה הגיע. עכשיו צריך להרים את הראש ולחשוב קדימה. מה היה השנה? מה עבד מצוין? מה פחות? ומה עם שנה הבאה? אז הנה 5 דברים שחייבים לחשוב עליהם עכשיו במיתוג מעסיק כדי ששנת 2023 תהיה טובה יותר:

לחזק הצלחות. 

שמשהו מצליח זה לא סתם. תחקרו ותבינו למה זה הצליח. כי הייתם ראשונים? הפתעתם ביחס לאיך שמכירים אתכם? מנהלים הובילו? זו המדיה שמתאימה לכם? הצלחתם לרגש? החקירה הזו תייצר לכם את האנרגיה הדרושה להגדיל ולקחת את זה קדימה. בתוך המהלך המצליח, טמון המהלך המוצלח הבא שלכם. 

דוגמא: חברת טק לקחה חסות על פינה של פודקאסט טכנולוגי. זה עשה להם מצוין והם קיבלו פידבקים מעולים מהעובדים ומקהל חיצוני. לאוו דווקא מספרים גדולים, אבל תחושה שהצליחו לגעת באנשים כאשר דיברו על הטכנלוגיות והמוצרים שלהם. זה נתן להם הרבה בטחון בסיפור שלהם וביכולת לספר אותו.

הסכנה: יכולה להיות תחושה שאם עשינו והצליח לנו, צריך ישר ללכת לדבר הבא. למקום אחר. לפגוש קהל אחר ולנסות עוד. וזאת טעות כמעט תמיד. 

ההזדמנות: לקחת את הצעד הבא ולנצל ולממש את הידע והביטחון שצברתם. למשל לעשות עוד סדרה כזו, ללכת לפודקאסטים אחרים, להגדיל את הפינה ולעשות פרק ספיישל. ואולי בשהנה הבאה פודקאסט משלכם (לא לרוץ לשם מהר מדי)

לחתוך כשלונות.

זה לא עובד, ולא שלא ניסיתם. נתתם זמן וכסף אבל ״הדבר הזה״ זה לא ממריא. זה הזמן לחשוב. אי אפשר להצליח נגד המגמות בעולם, ובסתירה לתרבות הארגונית שלכם. ההחלטות שלכם משקפות כסף וזמן עבודה, והכי מסוכן זה גם לא ללמוד את הלקח. תלמדו מה לא עבד, ונסו נתיב אחר שאולי בו תהיה פריצת דרך. 

דוגמא: חברה השקיעה ופתחה ערוץ ״Life at ״ בפייסבוק שם הם מציגים סיפורים על עובדים והחיים בחברה. אבל זה לא מצליח. כל הלייקים הם מאותם אנשים, אין תגובות כמעט, ואין בכלל אינגייג׳מנט מהעובדים. יש תחושה לא טובה שזה לא ממריא. וזה לא שהכל שחור, אבל אין תחושה של משהו שמצליח. זה הזמן לחשוב מה תוקע את זה והאם אתם יכולים להתמודד עם זה. אולי צריך להחליף חברת סושיאל? אולי יש לכם בכלל תקציב קטן מדי וחבל על הזמן? ואם אין לכם מי שיתעסק אם זה בתוך החברה אז בכלל אין לכם סיכוי. יכול להיות בכלל שעדיף לכם לעשות רק קמפיינים ממומנים, להפעיל רק שגרירים לקהל יעד ממוקד, לפעול רק דרך עמוד החברה בלינקדאין עם פוסטים של מיתוג מעסיק אחת לשבוע/שבועיים. רק אתם תגלו. אבל השינוי מתבקש. 

הסכנה: אתם כבר מושקעים בתוך המאמץ. הסטת תקציב תאלץ אתכם ״להודות בכשלון״. אבל זה בדיוק מחיר ההתנסות והלמידה. אין בטחונות בחיים בכלל ובשיווק בפרט. 

ההזדמנות: הסטת תקציב וזמן ניהול בהכרח יביא אתכם לשינוי ויגדיל את הסיכוי למצוא את הדבר הבא שכן יצליח להזיז את המחט.

לדבר עם השותפים.

שבו עם חברי הנהלה, מש״א, שיווק, גיוס, מנהלים מגייסים, עובדים. תפגשו את משרד הפרסום, דיגיטל, סושיאל סטודיו. תזמינו את השותפים הנוספים שיכולים לתרום להבנה שלכם על מה שעשיתם ומה שעוד נדרש לעשות.

השאלות שכדאי לשאול: מה לדעתכם לאנשים יש בראש עלינו כמקום עבודה? עם אילו תדמיות אנחנו צריכים להתמודד? למה אנשים מצטרפים? למה הם נשארים? מה הכי קידם את מותג המעסיק שלנו השנה? איזה מאמץ הכי הצליח? למה פחות התחברו ולמה? מה חברות אחרות עושות שנראה להם טוב? אם היה להם מליון דולר, מה הם היו עושים? 

מהשיחות האלו תרוויחו פעמיים: גם תחזקו מערכות יחסים עם בעלי העניין שלכם, וגם תקבלו רעיונות לשנה הבאה.

הערכת מיומנויות.

איך הייתם כאנשי מקצוע השנה? אילו יכולות ואיכויות הבאתם לתפקיד? מיתוג מעסיק הוא מקצוע עם המון עשייה שיווקית, ואם לא באתם מהתחום חשוב כל הזמן להשביח את עצמכם ולהשתפר. כמובן שזה יכול לבוא מתוך העשייה עצמה, אבל לא רק. איך אתם בניהול קמפיין דיגטלי? ניהול funnel מועמדים? יצירת חוויות באירועים? כתיבת תוכן? סושיאל? וידיאו? פודקאסטים? כתיבת בריפים? ניהול ספקים? עבודה מול יחסי ציבור? 

מה נדרש: תחשבו אילו מיומנויות תרצו לשפר בשנה הבאה ותתחילו לחשוב איך זה נכנס לתוכנית העבודה. סמנו לכם כנס שתרצו ללכת אליו (למשל כנס קהילת מותג המעסיק שיתקיים השנה), תקבעו לשבת עם מנהלת מותג מעסיק מחברה אחרת, תשאלו אנשי שיווק איך הם מכשירים את עצמם.  

שנה הבאה במילים שלכם

תרגיל פשוט שמזקק את המחשבה ומייצר תמונה ברורה: לרשום במילים שלכם מה אתם רוצים שייקרה שנה הבאה. פשוט לכתוב את זה As is. שתי דוגמאות:

  • לינקדאין: שנה הבאה נהיה נוכחים הרבה יותר. פוסטים של החברה שיעלו יקבלו אנגייג׳מנט מהעובדים וגם יהיו מנהלים ועובדים שיעלו פוסטים מעצמם. מנהלים יבקשו/ידרשו שיהיו תכנים על האנשים והמחלקות. הטראפיק מלינקדאין לעמוד הקריירה שלנו יגדל משמעותית.
  • תקשור פנים: נשיק מחדש את הניוזלטר החודשי למשהו יותר חטיפי. במקום אחד שמרכז הכל, בכל שבוע נשלח את 3 הדברים שהכי חשוב לדעת השבוע. ונשדרג את התוכן כך שנגדיל משמעותית את אחוזי הפתיחה של המייל וגם את קריאת התוכן. ככה נבנה ערוץ תקשורת אפקטיבי. 

הסכנה: תרשמו יותר מדי רעיונות. דברים גדולים כמו שמופיעים בדוגמא הם פרויקטים גדולים. כמה כאלו באמת אפשר לעשות בשנה? 2-3?

ההזדמנות: לבנות משהו גדול שעושה את ההבדל. זאת יכולה להיות תשתית ממשית למיתוג המעסיק שלכם. כך תוכלו להשאיר חותם.

——-

ועכשיו מה שנשאר זה זה לכתוב תוכנית עבודה שמפרטת איך בדיוק אתם הולכים לעשות את כל זה. 

צריכים עזרה?

אנחנו עוזרים לחברות לחשוב ולבנות את תוכניות העבודה שלהם כך שיש בהירות במה משקיעים ולמה.
צרו קשר ונשמח לעזור גם לכם

נהנת מהמאמר?
אשמח אם תשתפ/י אותו עם החברים :)​

קבלו פוסטים כאלו למייל

אולי יעניין אותך גם...

רוצה שאעדכן אותך בפוסט הבא?
בניוזלטר אשלח לך עדכונים מקצועיים, מאמרים ופעילויות חדשות שלנו

כל מה שצריך לדעת על מיתוג מעסיק ישירות למייל שלך

דילוג לתוכן