fbpx

מי הם שותפי מיתוג המעסיק שלכם?

רז מצנע

תוכן עניינים

כולם רוצים לעשות מיתוג מעסיק מושקע ומשמעותי, ואת זה אי אפשר לעשות לבד.

לא משנה באיזו מחלקה אתם, אם נבחרתם להוביל את מאמצי מיתוג המעסיק, תהיו חייבות למפות ולרתום שותפים לשלב הניהול והגיבוש ולאחר מכן בהוצאה לפועל. הנה רשימה מקוצרת שתוכל לעזור לכן להתחיל:

 

מחלקת משאבי אנוש

הכי מחוברת לאנשים, לתודעה הארגונית ולחווית העובד. בעלת השפעה על תוכניות עבודה ופרויקטים לשיפור החוויה. ברוב הארגונים משאבי אנוש מוביל את מאמצי מיתוג המעסיק כיוון שעובדים והמועמדים הם קהל היעד של מחלקה זו. משאבי אנוש שמחוברים לאסטרטגיית מיתוג המעסיק הם מכפיל כוח עוצמתי. זוהי שותפות חשובה לאורך זמן. 

 

מחלקת גיוס

חיה את אתגרי שוק העבודה. כל הזמן בשיח החוצה ושומעים מה מעניין מחפשי עבודה, מה חשוב להם ומה פחות. מגייסים מגדילי ראש ידעו גם לספר על התחרות, פעילות ברשתות חברתיות, מיצוב אל מול תחרות ועוד. בהוצאה לפועל יש להם השפעה גדולה על חווית המועמד שהינה קריטית למיתוג מעסיק חזק. זוהי שותפות טבעית. 

 

מוביל.ת תקשורת פנים

יודעים מה עובד היום בתקשורים פנימיים ומה פחות. מה צריך לשדרג ולמנף, ואיזה ערוץ חייבים לשנות מהיסוד ו/או לבנות חדש. אנשי תקשורת פנים אמורים להתלהב ממיתוג מעסיק ולראות את ההזדמנות לייצר קפיצה משמעותית במסר ובנראות. יצירת תוכן היא המנוע המרכזי למיתוג מעסיק. שיתוף בידע ומשאבים הוא יותר מהגיוני. זוהי שותפות לדרך.

שיווק

מיתוג מעסיק הוא הרבה שיווק. אם יש אצלכם שיווק טוב וחזק שמעוניין לשתף פעולה זה נהדר. לא תמיד זה כך. לפעמים כי אין להן זמן. לפעמים אתם לא תרצו כי השיווק שלכם הוא מאוד ״עסקי״ או ״טכני״ בעוד שמיתוג מעסיק הוא תמיד שיווק לאנשים שצריך לרגש. יש ארגונים שהשיווק נותן שירותים (למשל בקמפיינים וסושיאל), יש מקומות שהוא שותף מרכזי, ויש כאלו שהוא מוביל את המאמצים. ברוב החברות המעורבות היא מועטה. והתרומה יכולה להיות גם אם רק בפגישות לראות שאתם על המסלול הנכון מבחינת הסיפור והעיצוב המותגי, ולחבר לבעלי מקצוע. ותמיד צריך לקחת בחשבון שלקוחות החברה רואים את תוצרי מיתוג המעסיק והשיווק חייב להיות מעורב. זוהי שותפות מקצועית.

 

מנהל.ת מהביזנס

אם אתם מובילות מיתוג מעסיק, זהו הלקוח המרכזי שלכם. מנהלת הפיתוח, מנהל המכירות, שיווק, שירות לקוחות. הם בעצם העסק עצמו. הם אלו שצריכים עובדים מחוברים ושטאלנט ישמע עליכם. התרומה שלהם היא קריטית לתהליך, לתוכן ומימוש. השפה שנבנת במיתוג המעסיק צריכה להרגיש להם ככזו שיוכלו להיעזר בה. חשוב להפעיל אותם נכון ולהיות מדוייקים עם הזמן שלהם. למנוע בזבוז וחוסר מיקוד. בארגון גלובלי צריך לדאוג לנציג/ה בכל סייט בכדי לכלול בתהליך ולעשות לוקליזציה נדרשת.

 

חברי הנהלה

שיסכימו על הצעת הערך שאתם באמת נותנים, שישתפו בחזון שלהם לאנשים שעובדים בחברה, שיביאו לידי ביטוי את חשיבות הנושא בזמן ומשאבים. קחו בחשבון שבמיתוג המעסיק יעלו דילמות אסטרטגיות שצריך להכריע בהן (בריף, קריאטיב, תכנית עבודה, משאבים ועוד..) וטוב שיש חברת הנהלה בצוות. שמוציאים לפועל הם צריכים להוביל בדוגמא אישית לעובדים ולמנהלים, כדי שהארגון יבין שזה חשוב. לוודא כי הם לוקחים חלק בצמתים ומעודכנים בתוצאות בישיבות הנהלה, אבל לא מעכבים התקדמות על ידי ריכוזיות ודחיה כרונית של החלטות. 

 

בכל ארגון זה אחרת

לא כל השותפים בפוסט קיימים או רלוונטים עבורכם. יש עוד שותפים אפשריים מבפנים ומבחוץ. השאלות החשובות הן מי מה השותפים שלכם? מתי ואיך לשתף? איך לרתום אותם לתכנון ולעשייה?

———–

רוצים ללמוד עוד?
יצרתי קורס דיגיטלי מקיף למיתוג מעסיק  הקליקו לפרטים נוספים >

נהנת מהמאמר?
אשמח אם תשתפ/י אותו עם החברים :)​

קבלו פוסטים כאלו למייל

אולי יעניין אותך גם...

רוצה שאעדכן אותך בפוסט הבא?
בניוזלטר אשלח לך עדכונים מקצועיים, מאמרים ופעילויות חדשות שלנו

כל מה שצריך לדעת על מיתוג מעסיק ישירות למייל שלך

דילוג לתוכן