fbpx

ככה ג'נרל אלקטריק פונה לאנשי פיתוח

רז מצנע

תוכן עניינים

אנשי פיתוח, מערכות מידע ותשתיות טכנולוגיות נדרשים כיום בכל ארגון. אם לחברות ההייטק והסטרטאפים ברוטשילד ובסיליקון וואלי קשה לגייס ולשמר אנשים טכנולוגיים מוכשרים אז בוודאי לחברות בתעשיות אחרות. חברות ייצור, בנקים, תקשורת, ביטוח, בריאות, מדיה – מה איתם?

Picture2
כמו עקיצה לכל הסטארטאפים שמתיימרים לשנות את העולם. התמונה היא לינק לאתר הקריירה שלהם – שווה הצצה

ג'נרל אלקטריק (GE) שחיים את המציאות הזו בדיוק – יצאו בקמפיין למיתוג מעסיק שמתמודד עם הקושי באופן ישיר בסדרה של סרטונים שעלו בטלוויזיה, רדיו ואינטרנט. הרעיון מאחוריהם הוא לסמן לאנשי פיתוח מוכשרים שיש להם הזדמנות מעולה + לתת כלים להתמודד עם המשפחה והחברים שיעשו להם פרצופים "פיתוח תוכנה בג'נרל אלקטריק?"

איך להתמודד עם חברים שעובדים בסטארט אפים מגניבים (שמייצרים אפליקציות לחתולים)

איך לספר להורים

 

איך להתמודד עם תגובות צוננות של חברים

 

איך אפשר לסמן לאנשי פיתוח לשקול אתכם כמקום עבודה

לדבר על התוצר  – במקרה של ג'נרל אלקטריק זה פיתוח של מטוסים, רכבות, ערים ציוד רפואי פורץ דרך ועוד  – נשמע מעניין לא? דוגמא נוספת הי NPR שמייצרים רדיו ציבורי איכותי בארה"ב. צירפתי כאן למטה איך הם מתייחסים לנושא באזור שמציג את משרות הטכנולוגיה אצלם באתר.

snip_20151107155946
שימו לב איך הם פונים לאנשי פיתוח בפסקה השניה

לדבר על התקציב – סטארטאפים  שמגייסים 2.5 מיליון דולר תופסים כותרות אומנם ברשת, אבל למי שמנהל מחלקה בארגון גדול יכול להיות תקציב גדול יותר ברבעון אחד. ואני לא מדבר על עניין האגו – אלא על כך שכסף יכול להיתרגם לפרויקטים מעניינים עתירי משאבים.

דברו דוגרי – להתייחס לנקודת הכאב – אל תתעלמו מכך שאתם לא חברה טכנולוגית בבסיס, או שהחדשנות אצלכם היא מהונדסת יותר. זה חלק מהדיל ומי שנכנס צריך להבין ולקבל החלטה ממקום של ידע. התעלמות מכך לא תפתור את 'הבעיה' – היא תראה שאין לכם מספיק בטחון עצמי להתמודד איתה

כוונו למנהלים – מנהלים עם ניסיון בדרך יכולים לראות מעבר לשנה והפרויקט הקרוב. יש רבים כאלו שימשוך אותם להיכנס למערכת עם יכולת לייצר ולשנע מוצרים ושירותים בהיקף גדול בסביבה עתירת כוח אדם. תהיו מוכנים גם להוציא עליהם תקציב יותר גדול – מתוך הרצון למצוא את אותם אנשים, שהם פיגורות בתעשייה שלהם – שיצליחו למשוך אחריהם עובדים טובים אחרים שמעריכים אותם ואת שיקול הדעת שלהם.

פליטי רוטשילד – אומנם התקשורת אוהבת לסקר את הצעירים והמצליחים – אבל המציאות היא שיותר סטרטאפים נסגרים מאשר ממריאים. סטארט אפ שנסגר הוא נקודה בה עובדים עושים הערכת מצב וחושבים מה הצעד הבא שמתאים להם. חלקם ימשיכו לעבוד ב startup mode – אבל לאחרים (שאולי הקימו משפחה או התחייבו להוצאות בעתיד) ייתכן ומקום יותר יציב ובטוח יכול בדיוק להתאים. בניגוד למה שמי שעובד בתעשייה יודע – יש חברות הזנק שמעסיקות מאות עובדים רק בישראל. מריח כמו הזדמנות.

שתי הערות לסיום

  • האם הקמפיין טוב? את זה אפשר לדעת רק לאורך זמן. תוצאות קצרות טווח בגיוס לא מנבאות את היכולת של הארגון לבנות את כוח העבודה שלו לאורך זמן. קמפיין כזה צריך להיות מגובה בניהול שיביא המהנדסים שבחרו לעבוד ב – GE להיות גאים על ההחלטה שקיבלו.
  • תוך כדי המחקר למאמר – נגלה לי ש- GE לקחו עוד צעד ענק קדימה והפיקו סדרה בת 6 פרקים בשיתוף נשיונאל גיאגרפיק  על פריצות דרך מדעיות וטכנולוגיות, חלקן ממש של החברה (כתבה בניו יורק טיימס). הם קוראים לזה "breakthrough"  ולשם כך הם שכרו את שירותיהם של מפיקי על שזכו באוסקר על הסרט "נפלאות התבונה". על פי החברה הם לא הלכו להפיק את הסדרה על מנת למכור עוד נורות ומכשירי חשמל – אלא לתעד את התרומה האדירה של החברה. זה גם בטח לא רע למיתוג מעסיק.
  • שימו לב לפוסטר של הסדרה – "פגוש את המדענים של ג'נרל אלקטריק מאחורי פריצות הדרך"

Picture1

יש לכם עוד רעיונות איך לגייס אנשי פיתוח לארגונים שאינם טכנלוגיים בהגדרתם? או באיך שהם נתפסים?

מזומנים לשתף בתגובות

נהנת מהמאמר?
אשמח אם תשתפ/י אותו עם החברים :)​

קבלו פוסטים כאלו למייל

אולי יעניין אותך גם...

רוצה שאעדכן אותך בפוסט הבא?
בניוזלטר אשלח לך עדכונים מקצועיים, מאמרים ופעילויות חדשות שלנו

כל מה שצריך לדעת על מיתוג מעסיק ישירות למייל שלך

דילוג לתוכן