fbpx

כל מה שצריך לדעת על יום צילום עובדים

רז מצנע

תוכן עניינים

העובדים הם הפרזנטורים הכי טובים שיש לכם – לא שחקנים, ולא משפיענים בתשלום. הם מייצגים את הסיפור שלכם הכי טוב. זה לא משנה כמה תדברו על "האנשים חשובים לנו" – אם הם לא על הקירות, במצגות, ברשתות החברתיות ובתקשורות שלכם. לא נראה, לא קיים. תמונות מהשטח? בהחלט. אבל כדי לבנות נוכחות ברורה ומשמעותית — צריך יותר מרק ספונטניות.

הגיע הזמן ליום צילום. או שלושה.

ארגונים שחיים את זה – מתכננים מראש ימי צילום עובדים, כדי לשלב את העובדים בכל מקום:

  • בגיוס: בעמוד הקריירה, במשרות, בפרסומים בסושיאל וגם בחוויית המועמד.
  • בחוויית עובד: במצגת אונבורדינג, בהזמנה להרצאה, בהודעה על ניוד. וזו רק ההתחלה.
  • בקמפיינים פנים ארגוניים: לעידוד מעורבות, התנדבות, שימוש במערכות. להשפעה ושכנוע.
  • במהלכי שיווק: יש חברות ששמות את העובדים בפרונט כמייצגים את המוצר והחוויה

בתקשור ארגוני זה כלל פשוט – אף פעם לא להשתמש בתמונות של אנשים מבנק תמונות. חשוב שתהיה לכם ספריית תמונות עשירה ומגוונת עם תמונות אותנטיות של העובדים שלכם. יש הרבה אנשים שאוהבים להצטלם. תנו להם במה – ותקבלו חיוך, נוכחות, ותחושת שייכות.

כמה ימי צילום?

בין 2 ל-4 ימי צילום בשנה – תלוי בגודל הארגון, ובקצב שבו אתם מתקשרים עם העובדים. חשוב לתקצב מראש. אפשר לשלב בין ימי צילום מקצועיים לבין "חצי מקצועיים" עם צלם הבית או חובב מוכשר מהארגון –
אבל לא לוותר על לפחות יום צילום מקצועי אחד שמייצר נכסים ויזואלים.

לפני יום הצילום

מטרה: לפני שמתחילים – חשוב להבין מה המשימות הקרובות שלהן צריך תמונות?  האם אתם יוצרים ספריית תוכן כללית לשימוש שוטף? או שיש לכם קמפיין מסוים באופק? הגדרה מוקדמת תעזור לכם לתכנן את סיטואציות הצילום הנכונות, מבחינת מסרים, אווירה ותפקידים. כי יש הבדל בין איך מצטלמים רעיונות כמו התפתחות מקצועית, תחושת משמעות, אתגר מקצועי או פעילות חברתית.

יום צילום למטרה ספציפית – פרויקט נקודות אור של טבע. ובמקביל רבות מהתמונות יכולת לעוזר לתקשר גם מסרים אחרים בהמשך.

אביזרים יכולים להיות תוספת מאד טובה לצילומים. הם עוזרים ולהפוך את התמונות למעניינות, מספרות סיפור ושונות משל כל חברה אחרת. אבל…. חשוב להערך מראש: 

  • להכין רעיונות מראש: אולי חלק מהעובדים יחזיקו שלטים, שאחכ אפשר יהיה להכניס בהם טקסט?
  • אולי העובדים יחזיקו אלמנטים שקשורים לענף שלכם? ככל שתהיו יותר יצירתיים… יותר טוב!
  • להערך לוגיסטית: להביא אביזרים, להתאים אותם לצבעוניות, לוודא שהם לא מאפילים על העובדים, לראות שלא כולם מצטלמים עם אותו אביזר וכדומה

ספק: צלם טוב הוא לא רק מי שיודע לתפעל מצלמה – אלא מי שיודע יודע לעבוד עם עובדים שלא רגילים להצטלם, ולתרגם בריף לתמונות אותנטיות ומדויקות. יום צילום מקצועי כולל לרוב: צלם, עוזר צלם, מאפרת לטאצ'אפים, תאורה, ציוד מתאים, בחירת תמונות וריטושים בסיסיים. חשוב לתדרך את הספק על המטרה, המסר והאווירה – כי כשהכוונה ברורה, גם התוצאה הרבה יותר מדויקת. 

לוקיישן: לרוב – המשרדים שלכם. זה טבעי, נגיש וחוסך עלויות. חשוב להסתכל על כל המתחם שלכם: לא רק חדרי ישיבות ואופן ספייס… גם חלון יפה, מסדרון מעניין, פינת ישיבה, קפיטריה. חשוב  לשלב גם תמונות על מסך לימבו (רקע נייטרלי) שמאפשר אחר כך לשלב כל רקע. צילום חוץ? אפשרי – בהתאם לבריף. בכל מקרה, מומלץ סיור מקדים עם הצלם.

משך: יום צילום מלא הוא בן 8 שעות. אם ההתארגנות טובה – אפשר לצלם כ-30 עובדים ביום אחד.

הזמנת עובדים: אל תסננו לפי "מי מצטלם טוב". דווקא הגיוון והאותנטיות הם מה שהופכים את התמונות למשכנעות ומשקפות באמת את הארגון. ימי צילום הן הזדמנות לחגוג קצת עם העובדים. להפוך את זה לאירוע נעים וזורם שכולם מוזמנים להצטרף אליו וליהנות ממנו. כמובן, חשוב להתאים את המצולמים לקהל היעד שאליו אתם רוצים לפנות. למשל, בקמפיין גיוס למוקד שירות – עדיף לצלם נציגים מהמוקד בסביבת העבודה הטבעית שלהם. ובקמפיין פנים-ארגוני לקידום ניוד פנימי – כדאי לצלם עובדים שהתפתחו בתוך הארגון או עברו תפקיד לאחרונה. 

שתפו את העובדים מראש במה הולך לקרות, למה זה חשוב, ומה יוצא להם מזה – לפחות תמונה מקצועית ויפה לעצמם. רובם יענו בשמחה.

ביום הצילום

תזמון: קבעו מראש מתי כל עובד מגיע – כולל זמן איפור, התארגנות וצילום. במהלך היום – ניהול רישום הוא קריטי: מי הגיע, מי לא, ואיזו סיטואציה צולמה בפועל. זה יעזור גם בבחירת התמונות בהמשך וגם במעקב להשלמות אם צריך.

החתמה: כל עובד משתתף צריך לחתום על טופס 'ריליס' – טופס הסכמה לצילום (להורדה כאן), שמעניק לארגון אישור שימוש בכלל המדיות וללא הגבלת זמן – גם אם העובד עוזב בהמשך.

צלמו גם לבנק התמונות שלכם: גם אם יש מטרה ממוקדת לצילומים, נצלו את האירוע להגדיל את הספרייה. צילום בלי אביזרים, בלי פוזה, בלי משהו שיגביל אתכם בעתיד. עובדים באינטראקציה, במרחב העבודה, בהליכה במסדרון – אלו תמונות שקרוב לוודאי תשתמשו בהן אחר כך בלי קשר לקמפיין. הקפידו לצלם יותר סיטואציות טבעיות. את הרגעים בין לבין, שאנשים נינוחים בהם. אל תתעקשו רק על הרגע שתכננתם. חשוב לזכור, העובדים אינם שחקנים מקצועיים, תחושה טיבעית היא לא פשוטה להשגה, ושווה יותר מכל העמדה.

אחרי יום הצילום

בחירה: לבחור את התמונות המובילות, להעביר לריטושים בסיסיים.
שליחה לעובדים: קודם כל כדי לומר תודה, וגם כדי שיוכלו להשתמש בתמונות (פרופיל לינקדאין, חתימה וכו').
שמירה: תיקיית תמונות נגישה – עם חלוקה לפי תפקיד, שימוש או קמפיין – תשמש אתכם המון.
למידה: מה עבד טוב? מה כדאי לשפר בפעם הבאה?

להורדה – צ׳קליסט ליום צילום עובדים

הכי מקצועי שיש

אנחנו עושים את זה כבר שנים עם חברות שעשו איתנו ותהליך אסטרטגי ובניית נראטיב למיתוג מעסיק. צלם הבית של המצנע טים הוא גבע טלמור, שיודע לייצר את האווירה ולהביא את הפריים. ביום כזה מגיעים גם צוות הקריאטיב המושלם רונה יעקבי ועידו בן דור, שמלווים את הלקוחות שלנו בסט הצילום, ויודעים לחבר את הסיפור לתמונה – עוד לפני שלוחצים על כפתור.

יום צילום במשרדי טבע בכפר סבא עם רונה, עידו וגבע. תמיד מיוחד.

לא זכור לי יום צילום שהיה גרוע. זה תמיד נגמר באנרגיה טובה. אנשים אוהבים להצטלם — זו חגיגה. צרו לעצמכם בנק תמונות שמתעדכן, ובכל הזדמנות או מהלך – הקדישו יום צילום ייעודי. תיהנו מהתהליך, ואם צריך עזרה – אנחנו פה.

נהנת מהמאמר?
אשמח אם תשתפ/י אותו עם החברים :)​

קבלו פוסטים כאלו למייל

אולי יעניין אותך גם...

רוצה שאעדכן אותך בפוסט הבא?
בניוזלטר אשלח לך עדכונים מקצועיים, מאמרים ופעילויות חדשות שלנו

כל מה שצריך לדעת על מיתוג מעסיק ישירות למייל שלך

דילוג לתוכן