fbpx

יש לכם אסטרטגיית מיתוג מעסיק בסושיאל?

רז מצנע

תוכן עניינים

התחרות על תשומת הלב עברה לרשתות החברתיות וארגונים רבים משקיעים משאבים בבניית נוכחות אפקטיבית של מותג המעסיק שלהם בסושיאל. זה נכון לכל קהלי היעד: מהנדסים, אנשי שיווק, נהגים, מחסנאים, אנשי ביטוח, מנהלי מוצר, אנשי פיתוח ועוד. כולם נמצאים בסושיאל וזו פשוט זירה שאי אפשר להפקיר.

עשרות חברות מכל התעשיות והגדלים והמיקומים פתחו עמודי  life at שמציגים את החיים בחברה

עמודי חברות בפייסבוק ואינסטגרם
עמודי חברות בפייסבוק ואינסטגרם

והנה לינקים – Microsoft israel r&d center | Life at Palo Alto Networks Israel | Life at Gilat | life at walkme | לעבוד במגדל)

חברות משקיעות בפיתוח שגרירי מותג שיפיצו תכנים אותנטיים

מעבר לניהול עמודים רשמיים, ארגונים מנהלים מאמצים להביא עובדים ומנהלים לשתף תכנים אותנטיים מחיי החברה בפרופילים האישייים שלהם. אם תכנסו עכשיו ללינקדאין (ויש לכם 500+ חברים) מיד תראו את חגיגת הסטוריטלינג שמתרחשת שם. ואם הארגון שלכם עוד לא שם, אז יש מצב שאתם כבר מאחור. הנה כמה דוגמאות:

 

אסטרטגיית ניהול מותג המעסיק בסושיאל

פייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין או כל רשת רלוונטית אחרת שהקהל שלכם נמצא בה.  יש 3 דברים שצריך לקחת בחשבון שרוצים לנהל נוכחות אפקטיבית בסושיאל למיתוג מעסיק. לייצר תוכן  >>> להפיץ אותו >>> למדוד ולשפר 

1. לייצר תוכן שמשפיע

ייצור תוכן זה הדלק של הפעילות ברשתות החברתיות. זו הסיבה שלכם לפרסם משהו לנסות ולמשוך תשומת לב מהעולם. ופה גם טמון האתגר. לייצר תוכן מעניין באופן רציף ומתמשך זה לא פשוט בכלל. התוכן עצמו יכול להיות תוכן ״מערכתי״ שנוצר על ידי מי שמנהל את מותג המעסיק אצלכם (בסיוע ספקים), או על ידי עובדים שהוכשרו לכך בתוכנית שגרירים. בכל מקרה יש שני סוגי תוכן עיקריים:

  • חטיפי מותג מעסיק : תכנים שנותנים הצצה לאיך זה לעבוד אצלכם. זה יכול להיות מאירועי עובדים, הרצאות מקצועיות, השתתפות בכנסים, סיפורים אישיים על אנשים שהתקדמו ועוד… חטיפי התוכן האלו הם בעצם ייצוג סיפורי של הצעת הערך שלכם לעובד. ב״מיתוג מעסיקית״ הצעת הערך לעובד, ה- EVP Employee Value Proposition. כאשר יש לכם את הצעת הערך מוגדרת בצורה מדוייקת, הרבה יותר קל להבין איזה תוכן אתם מחפשים להכין ולהגיש בסושיאל. אם לא בניתם EVP – הזמן הכי טוב לעשות את זה היה שנה שעברה.  הזמן השני הכי טוב זה עכשיו. זה לא מסובך. בניתי סדנה שזו הליבה שלה; זיהוי ובניית הצעת ערך – EVP.  וזה לינק לכל מי שרוצה לקבל לפרטים נוספים.
  • משרות: המשרות הפנויות אליהם תרצו לגייס. כמובן שבסושיאל צריך לארוז את המשרות באופן שיעצור את הגלילה המהירה של האצבע במובייל. אנחנו קוראים לזה Thumb Stopping Content. ולא לשכוח:  על אף שבהחלט אפשר לייצר טראפיק למשרות ומועמדים מרשתות, זה מאוד תלוי בקהל היעד וברשת בה אתם נמצאים. 

התמהיל בין השניים (חטיפי תוכן ומשרות) צריך להיות במינימום 1:2 לטובת חטיפי תוכן. ושריר התוכן הוא מהסוג שצריך לאמן ולהתאמן. זו פעילות שדורשת תשומות ניהוליות, תקציביות ורצון של הארגון להיחשף.

קול קורא להרצאות לכנס מיתוג מעסיק אוקטובר 2020

2. להפיץ את התוכן 

  • אורגני: הפצה אורגנית זה אומר פשוט בלי לשים כסף על קידום ממומן. כשעושים את זה מעמודי חברה רשמיים – המשמעות היא שמעט מאוד אנשים ייחשפו לתוכן גם אם הם עוקבים אחריכם. היוצא מן הכלל לעניין הזה הוא אם התוכן ממש טוב. סרטוני גיוס ותוכן RTM הן אפשרויות לנצח את האלגוריתם של פייסבוק. אבל קחו בחשבון שרוב הפעמים זה לא קורה.
    תכני שגרירי מיתוג מעסיק לדוגמא (תכנים שעובדים מעלים בפרופיל הפרטי שלהם) הם מופצים באופן אורגני ומקבלים חשיפה איכותית – שכן הם מגיעים לקהל דומה לעובדים שלכם.
  • ממומן: קידום תכנים ומשרות באופן ממומן במערכת הקידום הפנימית של הרשת בה אתם נמצאים. מי שמתכנן להקים עמוד למיתוג מעסיק ולא לוקח בחשבון תקציב קידום של כמה אלפי שקלים, שווה לחשוב שוב האם זו בכלל האופציה הנכונה. מצד שני, ניתן לקדם רק באופן ממומן ללא עמוד רשמי למיתוג מעסיק ועדיין להגיע לתוצאות טובות. בנוסף, למרות שגם מי שאינו מומחה לקידום ממומן יכול לפרסם, זהו מקצוע. שבו עם השיווק או עם חברת הסושיאל של השיווק, תלמדו את הנושא ותבנו תוכנית עבודה אפקטיבית. ארגון שאין לו בכלל שיווק, צריך להכשיר אנשי מבפנים או לעבוד עם חברת סושיאל שמתמחה בכך. 

3. למדוד ולשפר 

הפעילות ברשתות החברתיות מאפשרת לנו לדעת מאוד מהר מה עובד טוב ומה פחות באמצעות כלי מדידה שלרוב מוטמעים בתוך הרשת עצמה. כאשר פועלים בסושיאל יש שתי מטרות מרכזיות:

  • שיפור תדמיתי: ניתן לבחון את רמת מעורבות – engagement בעמוד. לייקים, תגובות שיתופים. קהל יעד ראשון במעלה הוא העובדים שלכם היום. אם לא הצלחתם להדליק אותם על התוכן שלכם אז תבדקו טוב מה עושים לא נכון לפני שמשקיעים תקציבים להגיע לקהלים חדשים. 
  • כמותי: טראפיק לאתר קריירה, מיטאפ או כל הנעה לפעולה אחרת שמצאתם לנכון. אנשי הדיגיטל שלכם צריכים בקלות יחסית לדווח לכם על גולשים שמגיעים מרשתות חברתיות לנכסים הדיגיטליים שלכם (עמוד קריירה לדוגמא) ומה הם עשו שם. לאורך זמן אתם צריכים לראות איך הסושאיל הולך ומתחזק כמקור גיוס מצד בנוסף לכף שתקבלו התייחסות מצד מועמדים ועובדים.

לרוב אין לנו אפשרות לדעת מיד מה יעבוד ומה לא, ולכן מנסים הרבה דברים, כל פעם בפורמט קצת אחר עד שמבינים מה יותר מדבר אל הקהל שלנו, ומה גורם לו לבצע את הפעולה בה אנו מעוניינים. בתוך כך אל תאבדו את עצמכם לתוך תוכן ״קליק בייט״ ושמרו על המוניטין שלכם כמקום עבודה.

רגע לפני שיוצאים לדרך

הכי קל לפתוח עמוד או להכריז על פעילות שגרירים. לפני שמתחילים תבחנו איך אתם מתכוונים לעמוד ב-3 המאמצים שיוצרים את הנוכחות שלכם למיתוג מעסיק בסושיאל. לייצר תוכן  >>> להפיץ אותו >>> למדוד ולשפר. ולחזור מהתחלה.

נהנת מהמאמר?
אשמח אם תשתפ/י אותו עם החברים :)​

אולי יעניין אותך גם...

רוצה שאעדכן אותך בפוסט הבא?
בניוזלטר אשלח לך עדכונים מקצועיים, מאמרים ופעילויות חדשות שלנו

כל מה שצריך לדעת על מיתוג מעסיק ישירות למייל שלך

דילוג לתוכן